17
- септември
2019
Външната реклама и нейните предимства

Външна реклама. При споменаването на тази дума си представяме билборд на магистралата или табели на магазините и офисите около нас. Но външната реклама е много повече от това. Тя е там, докъдето Ви стигне погледът. Тя е буквално реклама без граници. Реклами на спирки, винили, светещи табели, брандирани автомобили, облепени търговски витрини… Всичко това е тя. Нека погледнем какви са основните предимства на външната реклама:

1. Външната реклама е навсякъде около нас.

Ние се заобикаляме с реклама от момента, в който затворим вратата на дома си. Пред нас се разкрива един забързан свят на заведения, магазини и фирми. Решението къде да влезем и как ще ни привлекат погледа зависи от добрия дизайн и добре поднесеното послание.

2. Влияе върху нашия избор

Не може да се отрече, че всеки от нас се е заглеждал поне веднъж в елемент на външна реклама. Може да е надпис на спирка, билборд, табела. В резултат извършваме действие. Да пробваме, да посетим, да видим. Например срещаме видяната стока в магазина и често си я купуваме. Осведомяваме се за различни събития като концерти, театри, фестивали. Всичко това е благодарение на рекламите, които ни заобикалят.

3. Не може да бъде изключена

Външната реклама е пред Вас постоянно. Тя не може да бъде спряна и да превключите на друг канал, не можете да смените станцията. Минавайки всеки ден покрай нея, Вие я забелязвате несъзнателно и рекламираният продукт Ви става познат.

външната реклама4. Привлича вниманието

Външната реклама често е в големи размери, които няма как да бъдат пренебрегнати. Забелязва се отдалеч и отблизо. Анкета към минувачите разкрива, че външната реклама е една от малкото наистина харесвани начини за рекламиране. Тя не е натрапчива и се възприема като част от заобикалящата ни среда, за разлика от телевизионните и интернет рекламите.

5. Отлична инвестиция

Съгласно последните маркетингови проучвания, външната реклама има най-висок процент на възвръщаемост. Независимо от вида на категорията и продукта, вложените средства се превръщат в печалба.

6. Неделима част от цялото

За да бъде една реклама истински ефективна, тя трябва да бъде част от добро медия планиране. Само така може да се постигне желания резултат. Рекламна агенция „Ваком” се заема със задачата да достигне до точната аудитория за Вашия бизнес. Външната реклама е подходяща за изграждане на имидж на нова марка или затвърждаване на позната верига.

Ние знаем, че правилната стратегия е увеличаване на Вашите печалби. Ако сега стартирате своята идея или търсите нов маркетингов подход, обърнете се към нас на посочените телефони – 088 556 55 55 ; 052/ 65 65 65 или ни пишете на officе@vacom.bg.

Категория: